Har du testet kuldebading?

friluftsliv Jan 23, 2023
 

Jeg er heeelt hekta på helårsbading. 

Jeg har fått opp flere artikler om at isbading kan forbedre både den psykiske og den fysiske helsa vår. Det skal kunne være med på å øke autofagi (kroppens evne til å reparere/ fjerne celler som ikkje fungerer som de skal), gi lavere hvilepuls på sikt og forbedre immunforsvaret. I tillegg skal det kunne ha god effekt på den psykiske helsen vår. 

Jeg har ikke gått dypt inn i studiene selv, med tanke på hvor godt dokumentert helseeffektene er. Men jeg har begynt å helårsbade selv. Og jeg er skikkelig hekta! 

For det første så føler jeg meg litt som en ekte viking når jeg bader i is og snø! Det er liksom litt som ekstremsport for småbarnsmammaer som lever i et ganske vanlig A4 liv.

Når jeg bader i kaldt vann finner jeg også en indre ro. Jeg er bare "her og nå" og fokuserer på pust og tilstedeværelse. I tillegg får jeg av og til latterkuler uten like når jeg kommer opp igjen av vannet (altså, bare se DETTE innlegget på Instagram! Det er lenge siden jeg har ledd fra helt nede i magen!). 

Har du testet isbading enda?

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.