Dovrefjell

norge på langs May 21, 2019

Dette er et innlegg repostet fra tidligere blogg.
Innlegget er opprinnelig skrevet 6. august 2011, med noen redigeringer i dag.

I går syklet jeg ut av Trondheim og fulgte en flott sykkelsti parallelt med E6 helt til Støren. 5 mil etter Trondheim møtte jeg på en gjeng som satt på et jorde- jenter og gutter, 3 generasjoner fra ulike gårder i området. Jeg spurte om veien til Støren. De lo og sa jeg måtte sette meg ned sammen med dem og få litt ingefærøl før jeg syklet videre…  Det kunne jeg ikke takke nei til, og ingefærøl ble en ny hit hos meg.

Turen videre fra Støren til Oppdal var skikkelig kjip å sykle.

Det var fredag ettermiddag og MASSE trafikk på E6. Det var faktisk ganske ekkelt å sykle med trailere og bobiler susende forbi meg…

Etter tips fra familien jeg bodde hos i Trondheim syklet jeg til Magalaupet, rett etter Oppdal for å kikke på noen jettegryter. Det var kjempemasse vann i elven, og store hull i fjellet. Jeg er glad jeg tok turen innom der på slutten av dagen.

Tusen takk for godt tips.

Jeg fant ikke noen gode teltplasser rundt jettegrytene, så jeg banket på hos nærmeste nabo for å be om lov til å sette opp telt i den store hagen deres. Jeg fikk beskjed om at jeg kunne slå meg løs på plenen OG låne dusjen deres. Perfekt!!!

I dag har jeg bare syklet 3 mil- opp til Hjerkinn på Dovrefjell.

Turen opp gikk overraskende lett, og Dovrefjell var deilig oppoverstigning i forhold til mange andre bakker jeg har vært gjennom. Jeg hadde masse energi i dag, og syklet kjappt til toppen. Jeg hadde nemlig verdens beste premie i vente… Planen for dagen var å møte Jon på Hjerkinn gjestehus til lunsjtider. Jeg kom altfor tidlig frem og måtte vente nesten to timer på han. Da ble det lunsj, og fruktsuppe på primus mens jeg ventet- så jeg kunne invitere mannen på mat når han kom frem.

Nå er vi på gjestehuset og venter på at middagsbuffeen åpner. Kjempedeilig å slappe av i dag, sammen med verdens beste mann. Halv sykkeldag i dag tidlig, og halv i morgen ettermiddag. Det tror jeg lårene mine er takknemlige for…

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.