Slik trener du for å klare din første push ups

 

En av de øvelsene som de aller fleste mammaene jeg trener synes er skikkelig tung er armhevinger  Dette er ogsa en øvelse veldig mange drømmer om a kunne gjøre.

Utrolig mange sier at de aldri har klart a ta en tung armheving, og at de aldri kommer til a klare det heller  Og skal jeg si deg en hemmelighet? Jeg har sagt det selv ogsa 

Men det du trener pa blir du god pa, og de aller fleste kan klare strake armhevinger med a gjøre øvelsen noen ganger pr uke.

... Men alle ma vi starte et sted.

Mitt beste tips er a bygge opp armhevingene. Jo høyere benk du lener deg mot desto lettere blir det, og jo lavere benk jo tyngre.

Velg en høyde der du klarer a gjøre ca 10 repetisjoner hvor du klarer a stramme kjernen under hele øvelsen, og at du kommer helt nedi underlaget med brystet pa hver repetisjon (dette er jeg skikkelig streng pa som trener altsa. Du ma nemlig gjøre hele bevegelsen for a bli...

Fortsett å lese...

Kjære barselmamma

Dette innlegget er til deg som barselmamma.

Til deg som så gjerne skulle vært tilbake i de gamle klærne dine igjen, som så gjerne skulle hatt huset på stell og som så gjerne skulle klare å fikse alt på strak arm! Men som kjenner på at barseltiden ikke er så lett som du trodde den skulle bli!

Jeg tror jeg vet noe om hvordan du har det.

For min del så var hver eneste del av det å være gravid var utrolig tøft. Morgenkvalmen var ikke bare morgenkvalme og det gikk ikke bort etter de første 3 månedene heller. Jeg la på meg vekt som om det skulle vært deltidsjobben min. Bekkenet verket, føttene verket og jeg var trøtt; hele tiden.

Og så kom alle bekymringene i tillegg.

Hva om han blir skadet av at jeg drikker for mye kaffe? Hva hvis jeg spiser grønnsaker som ikke er vasket eller ikke er økologisk. Hva når jeg får cravings og...

Fortsett å lese...

Gjør dette og føl deg skikkelig bra

 

Hei på deg fine

I dag er det lillelørdag og vi er halvveis i arbeidsuken. Tiden bare flyr om dagen, og i går tok jeg meg selv i å klemme barna litt ekstra med leggetid. Hvor lenge får jeg lov til å holde rundt de, ligge tett i tett i sengen og lese bok? Jeg elsker de myke kinnene og alle de herlige spørsmålene og betraktningene de kommer med og jeg er så utrolig takknemlig over disse fine små. 

Jeg vil så gjerne holde fast i denne fine tiden. Er det sånn for deg også?


I dag planlegger jeg resten av uken vår: både på jobb og privat.

Vi er i uke 3 av onlinekurset mitt med alle de fine mammaene. Og jeg blir bare så utrolig stolt og glad når deltakerne sender meg meldinger om at de både har mer energi, at de føler seg bra og at de finner både treningsglede og matglede. De som hadde mål om å gå ned i vekt har allerede...

Fortsett å lese...

Mine 6 beste grep til å føle deg på toppTrenger du mer energi og overskudd i hverdagen?

Gjør disse 6 enkle grepene og føl deg på topp gjennom hele dagen så vil du kjenne forskjell på bare noen få dager. 

 
1. Drikk nok vann.
 
Start dagen med ett stort glass lunkent vann (fra vannkoker) med saften fra 1/2 sitron. Du får i gang kroppen, det gjør bra for fordøyelsen og du får i deg masse vitaminer som holder deg frisk. Videre drikker du 1,5- 2 liter til sammen gjennom dagen.
 
2. Få nok søvn.
 
Nok søvn har SÅ masse å si for at du har den energien du trenger, slipper unna cravings, føler deg bra og at du tenker positivt og føler deg bra.
 
3. Tren 30 min hver dag.
 
Det trenger ikke være komplisert. Sykle til jobben, gå til barnehagen, ta deg en effektiv intervalløkt, tren en rask sirkeløkt på treningssenter eller hjemme...
Fortsett å lese...

Hvor lenge kan du skylde på graviditeten?


Før jul fikk jeg en mail fra en av mammaene jeg trener med spørsmålet "hvor lenge kan jeg egentlig skylde på graviditeten?"

Hun følte seg mislykka.

Mislykka for å ikke klare å komme inn igjen i de gamle klærne sine og over å veie 10 kilo mer enn vanlig.

Og dette ser jeg går igjen hos så mange av mammaene jeg trener

Mange mammaer vil så gjerne gå fort ned i vekt, stramme opp, passe inn i de gamle klærne i klesskapet og føle seg bra. Magen, rompa og lårene har blitt slappe og altfor mange mistrives i egen kropp. Mange har prøvd flere dietter og treningsprogrammer og har gått all in, men får det bare ikke til

Av og til føles det som om kiloene bare sitter som limt og at de er umulig å bli kvitt

Først av alt vil jeg bare si at det er store individuelle forskjeller på hvordan vi kommer oss etter graviditet og fødsel

Noen...

Fortsett å lese...

Et tilbakeblikk på året som gikk

2019 er straks forbi og jeg gjør meg klar for nye mål for 2020. 

Jeg bruker alltid de siste dagene i året på å reflektere hvordan året har vært. Jeg tenker over hva som var bra og som jeg vil ha med meg videre i 2020, og hva som ikke fungerte og som jeg vil legge bak meg eller endre for å gjøre det bedre i det nye året. 

Jeg ELSKER et nytt år.

For meg er det som en helt ny skrivebok som jeg kan fylle akkurat som jeg vil. Jeg setter meg mål og planlegger for hvordan jeg skal oppnå de slik at jeg alltid er på vei mot en bedre utgave av meg selv, og oppnår nye ting som utvikler meg. Jeg liker å være i vekst, bryne meg på nye utfordringer og samle på nye mestringsopplevelser. 

Med planlegging og målsetting kan vi langt på vei skape oss den hverdagen vi selv ønsker. Endringer skjer nemlig ikke av seg selv. Ønsker du å...

Fortsett å lese...

Supergode og sunne gulrotkakekuler

Da tar vi veldig snart juleferie.

Jeg vet at mange av oss har ulike følelser for jul, og at julen ikke er like god for alle. Uansett hvordan du har det så håper jeg du får fine dager med god mat og øyeblikk som gir deg glede. 

Hos oss blir det en litt annerledes jul.

Mannen min må jobbe, og jeg er alene med barna og familien min. Det blir en fin feiring, men som vi kommer til å savne mannen min. Samtidig kjenner jeg på en skikkelig takknemlighet over at jeg har en mann som jeg virkelig savner når han ikke er sammen med oss. Det er ingen selvfølge...

Uansett gleder vi oss til julekos. 

I dag vil jeg dele oppskrift på verdens beste gulrotkakekuler. De er så utrolig gode samtidig som de er bra for kroppen vår. Jeg anbefaler å lage opp en porsjon og servere sammen med de vanlige julekakene. Da får du også fylt opp med sunnere alternativer til julekosen.


Gulrotkakekuler:

Du...

Fortsett å lese...

En kort & effektiv treningsøkt med strikk

 

Har du lyst til på en supereffektiv treningsøkt i ferien? I denne treningsøkten får du gjort utrolig mye på 15-20 minutter og du kommer til å føle deg så bra.  

Har du ikke strikk så kan du gjennomføre de aller fleste øvelsene uten strikk. 

Gjør øvelsene med samme bokstav annen hver gang til du har 3 runder totalt. 

A1: 3x10 En arms roing med strikk eller vekt
(du kan bruke en flaske med vann som vekt)
A2: 3x10 stående "Jane Fonda" pr side

B: 3x20 firestående kick back pr side 

C1: 3x10 push ups
C2: 3x15 markløft med strikk


God trening. 

Fortsett å lese...

6 grep til en perfekt start på 2020

Er du som meg som elsker nye starter?

Det nærmer seg 2020, og for et fantastisk år det skal bli. Jeg synes det ligger noe ekstra forventingsfult med et helt nytt år. Det er som en ny dagbok med helt blanke ark som vi kan fylle med deg vi ønsker. Det ligger til rette for helt nye muligheter. Nye opplevelser, nye- eller kanskje dypere bekjentskaper, nye mål og nye utfordringer til å vokse på. 

Jeg vet at mange mener at et nytt år ikke er noe annet enn hvilken som helst dag. Jeg er enig i at vi ikke skal utsette å spise sunt, trene og gjøre ting som er bra for oss til mandag, neste uke eller neste år. Men samtidig gir et nytt år supre muligheter til å planlegge hva vi ønsker oss i det nye året. 

For vet du at vi langt på vei kan lage oss det livet vi selv ønsker? 

Jeg har bestemt meg for at 2020 skal bli mitt år. Året der jeg i tillegg til å...

Fortsett å lese...

Treningsdate med mannen

 


Er det noe som har blitt nedprioritert det siste året så er det kjærestetid.

Det har blitt flere kvelder og korte turer sammen i hverdagen, men jeg kan ikke huske sist jeg og mannen var sammen uten barna en hel dag. Hverdager er bra, men det er noe med å pynte seg litt ekstra, dra ut for å spise, legge bort telefon og tv- serier og virkelig prate sammen og bare være kjærester igjen!

Både vi og barna godt av at vi tar oss tid til hverandre. 


I helgen fikk vi barnevakt et helt døgn.

Jeg hadde på meg noe annet enn treningsklær for første gang på lenge. Vi dro til byen og testet den nye Jamie Oliver restauranten som har kommet til Bergen. Vi er skikkelig fornøyd med både lokale, menyen og vinen.

Anbefales!


Dagen etter fikk vi oss en kombinert fjelltur og styrkeøkt.

Før vi fikk barn trente vi mye sammen og gikk ofte på lange turer sammen. Det var det som var...

Fortsett å lese...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.