5 gode grunner til å drikke nok vann

Uncategorized Oct 08, 2022

Du har sikkert hørt at det er viktig å drikke nok vann.

Likevel kan det være lett for å glemme å drikke nok gjennom dagen. Her vil du få mine beste grunner til hvorfor vi bør drikke vann. Kanskje det kan motivere deg til å ha en vannflaske med deg i vesken eller til å ta et stort glass vann til hvert måltid? 


Hvor mye vann du trenger avhenger blant annet av hvor mye du trener, hvor mye andre ting du drikker ila dagen og hvor varmt der er ute. Men en god regel er at i trenger ca 2 liter vann hver dag. Noe mer om du svetter mye.

Etter en natt søvn er kroppen vår dehydrert- så fyll gjerne på med et stort glass vann når du står opp. Kroppen klarer å ta opp ca 1-1,5 dl vann pr 15 min, så det er bedre å drikke litt og ofte enn å sluke ned 1/2 dl vann ett par ganger dagen. Følg gjerne med på urinen din- er den mørk så drikker du for lite. 

Husk at vann er den beste, billigste OG den sunneste tørstedrikken!

Dersom du ikke er så glad i vann kan det være et tips å tilsette smak gjennom bær, grønnsaker og urter sammen med en neve isbiter. Mine favoritter er fersk oregano i vannet eller en neve mynteblader. Men det er også skikkelig friskt med litt sitron eller noen bær i drikkevannet.

* Den fine drikkeflasken er sponset av helty.no


Vann er viktig for kroppens funksjoner. 

Kroppen vår kan ikke lage vann selv, og den trenger at vi fyller på med vann hver dag. Vann regulerer kroppstemperaturen vår gjennom svetting og det smører leddene våre. Vann frakter også næring og oksygen til cellene våre og det bidrar til bedre fordøyelse! 

Du presterer bedre på trening

Et væsketap på ca 2 % (ca 1 liter) kan gjøre at du reduserer prestasjonsevnen opp til 20%. Vi svetter for å kjøle ned kroppen når vi trener- men med svette følger det også med væsketap. Så drikk godt før du drar på trening. Har du en kort økt trenger du ikke drikke underveis, men det kan være lurt å drikke om du har en lang økt (over 1-1,5 time). Sørg for å drikke nok vann etter trening for å erstatte væsketapet etter økten. 

Du forebygger søtsug

Visste du at kroppen kan forveksle tørst med at du er sulten eller at du får lyst på godteri? Du kan altså forebygge og bli kvitt søtsug og cravings med å drikke litt vann.

Du får penere hud og hår

Billigere og enklere hudpleie finnes ikke! Vann hjelper deg med å holde huden elastisk & myk og kan være med på å gi deg masse glød. 

Så- da er det bare å fylle opp en fin flaske med kaldt, digg vann! Kanskje du vil kjenne på mer energi og glød med en gang?

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.