Slik lager du smoothiene som slår av sulthormonene

kostholdstips Oct 13, 2021

 

Da jeg bestemte meg for å gå ned de siste 10 kiloene etter graviditetene mine måtte jeg gjøre en ekstra innsats! Jeg var lei av at buksene mine strammet og at ingen av de fine klærne mine passet lengre. 

Jeg ELSKER sjokolade, og jeg er en ordentlig søtmoms. Faktisk så kunne jeg spise sjokolade eller smågodt hver dag! Og selv om det er 100% innafor å kose seg med en bit sjokolade eller to i hverdagen er det ikke sunt å tømme en hel pose med smågodt eller en hel sjokoladeplate hver eneste dag.  

Sjokoladen måtte altså vike til fordel for sunnere alternativ!

For meg er det viktig at mat er kos- og derfor leter jeg alltid etter sunne alternativer som er like kos som godteri! For meg ble blodsukkervennlige smoothier redningen. En grønn smoothie til frokost la et godt grunnlag for sunne matvalg resten av dagen, og jeg holdt meg stabilt mett og fornøyd.

Kanskje du vil teste det samme? 

Slik bygger du opp en smoothie som slår av sulthormonene!

1. Ha oppi sunt fett
- avokado, nøtter eller litt kokosmelk er gull! Det sørger for at blodsukkeret ditt ikke blir skyhøyt og holder deg stabilt mett lengre.

2. Bytt ut frukt med bær
- mye frukt gjør at blodsukkeret ditt stiger raskt, og det kan gjøre at du blir trigget til å spise mer søtt ila dagen. Bær inneholder mer fiber og mindre sukker og vil hjelpe deg med å unnngå søtsuget. 

3. Ha oppi gode proteiner
- proteinpulver, cottage cheese eller et egg vil gi deg en jevn metthetsfølelse. Og ikke minst så trenger musklene i kroppen din at du får i deg nok proteiner ila dagen.

4. Ta med masse fiber
- magen din får noe å jobbe med om du har med fiber i smoothien, og det er bra for fordøyelsen din. Grønnsaker inneholder mye fiber og er supert i smoothie. Mine favoritter er blomkål, en buket brokkoli, grønnkål og spinat. 

5. Unngå fruktjuice i smoothiene dine
Juice inneholder generelt lite næring og gjør at blodsukkeret ditt stiger raskt. Bruk heller f.eks mandelmelk eller vann!

 

Vil du ha flere enkle tips til hvordan du går ned i vekt uten å telle kalorier, gå på strenge dietter eller bruke veldig mye tid på trening?

Bli med på gratis webinar tirsdag 19. oktober kl. 20.00 så hjelper jeg deg i gang. Jeg lover mange konkrete tips som vil gi deg masse matglede samtidig som du blir slankere uke for uke. 

Hold av plassen din HER

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.