6 grep til en perfekt start på 2020

helse Dec 17, 2019

Er du som meg som elsker nye starter?

Det nærmer seg 2020, og for et fantastisk år det skal bli. Jeg synes det ligger noe ekstra forventingsfult med et helt nytt år. Det er som en ny dagbok med helt blanke ark som vi kan fylle med deg vi ønsker. Det ligger til rette for helt nye muligheter. Nye opplevelser, nye- eller kanskje dypere bekjentskaper, nye mål og nye utfordringer til å vokse på. 

Jeg vet at mange mener at et nytt år ikke er noe annet enn hvilken som helst dag. Jeg er enig i at vi ikke skal utsette å spise sunt, trene og gjøre ting som er bra for oss til mandag, neste uke eller neste år. Men samtidig gir et nytt år supre muligheter til å planlegge hva vi ønsker oss i det nye året. 

For vet du at vi langt på vei kan lage oss det livet vi selv ønsker? 

Jeg har bestemt meg for at 2020 skal bli mitt år. Året der jeg i tillegg til å være mamma også tar vare på meg selv. 

For å få plass til de tingene som er viktig for oss er det viktig at vi planlegger godt. Jeg har allerede satt inn kjærestetid, egentid og jobb i kalenderen for 2020, og jeg har satt meg noen hårete mål som inspirerer meg for at jeg skal bli en enda bedre utgave av meg selv. For dersom vi ikke planlegger og vet hva vi ønsker å oppnå er det veldig stor sannsynlighet for at 2020 blir rimelig likt 2019...

Har du tenkt over hva du ønsker mer av i 2020? 

Er du som meg som ønsker ett år med mer energi til å være en mamma som virkelig er til stede sammen med barna, har mer overskudd til å være sammen med mannen etter at barna er lagt, masse latter med gode venner, en strammere kropp, penere hud, masse utstråling og en klesgarderobe som passer perfekt? 

Last ned ukesplanleggeren helt gratis her slik at du får den beste starten på det nye året.


Mine 6 beste tips til hvordan du kan kickstarte 2020:

1. Kom deg ut i naturen

Studie på studie viser at naturen har en utrolig god effekt på helsa vår. Vi får så ufattelig mye mer energi & overskudd av å bare være i naturen, vi blir mer løsningsorienterte, lettere til sinns og vi får bedre søvn.

Det trenger ikke være times-lange fjellturer hver dag. Bare det å gå i en grønn park med trær, sitte på en benk ved et vann eller rusle en 20-30 minutters tur vil gi den en lang liste av positive helsefordeler som du vil kjenne effekten av etter bare noen få turer. 

Dersom du har mulighet er det også gull om du kommer deg ut i dagslys hver dag. Da får du naturlig D-vitamin som vil gi deg mer overskudd. 

Vi er utrolig mye inne i høst- og vintermånedene. Bare det å komme seg ut gir oss en annen energi, vi kvikner til og vi får det utrolig mye bedre.  

2. Spis ren og naturlig mat

Spis mat som du finner i sin opprinnelige form, og som ikke er bearbeidet for da får du i deg så utrolig mange gode næringsstoffer som både gir deg mer stabilt med energi gjennom dagen, penere hud og en strammere/ lettere kropp.

Spis masse grønnsaker og bær, og litt frukt. Her pleier jeg alltid å råde mammaene jeg hjelper å spise alle fargene som du finner i regnbuen. Ulike farger på frukt, grønnsaker og bær gir deg nemlig ulike vitaminer og mineraler som til sammen utfyller hverandre og gir kroppen det den trenger. En smoothie med både bær og grønnsaker er superenkelt tips til deg som er en travel mamma i farten. 

Spis rene proteinkilder som fugl, fisk og kjøtt. Quinoa er også en helt supert proeinkilde som er vegansk. Men rene proteinkilder mener jeg proteiner som kommer i sin naturlige form. For eksempel er en økokogisk kylling bedre enn en kyllingpølse, en torskefilet et bedre alternativ enn fiskepinner. 

Få i deg sunt fett. Det gir deg stabilt med energi gjennom dagen, samtidig som du får en penere hud. Nøtter, frø, avokado, gode oljer og egg er supre kilder. 

Få også i deg mer belgfrukter, linser og bær, og velg grove kornprodukter og hjemmebakt fremfor lyse alternativer uten næring. 

3. Få nok søvn

Dette er et punkt jeg vet mange småbarnsfamilier, inkludert meg selv synes er vanskelig å få til. Men for de aller fleste kan vi gjøre noe for at vi får mer søvn i løpet av døgnet om vi ser godt etter. Av og til må vi la egentid i sofan med serie på TV utgå til fordel for litt mer søvn, av og til må vi kanskje legge oss sammen med barna og av og til må vi kanskje bytte på hvem som tar seg av nattevåkingen om natten (for oss har det vært gull at en av oss legger oss på gjesterommet av og til, og at vi bytter på hvem som står opp i helgen). 

Uansett hvilke tiltak så må søvn prioriteres. Uten søvn vil vi få cravings, kortere lunte, lavere tålmodighet og vi tåler generelt mindre. 

4. Tren regelmessig

Det er SÅ lett for å sette seg høye nyttårsmål ved at vi skal trene hver dag. Vi går ut med masse iver og merker etter ett par uker at motivasjonen svikter. 

Mitt råd til deg er å starte med 2-3 treningsøkter i uken og heller legge på mer etter hvert som rutinene kommer på plass. Kroppen trenger tilvenning til mer belastning, og det er så utrolig mye mer motiverende å kunne legge på en ekstra treningsøkt i uken fremfor å måtte redusere på treningsmengden.

Kombiner styrketrening, kondisjonstrening og mobilitetstrening for best mulig effekt. 

5. Ha kvalitetstid sammen med barna, partneren din og venner

Legg bort telefonen og plei relasjonene til de rundt deg. 

Gode relasjoner har utrolig mye å si for helsa vår. Skru av skjermene i huset og les en bok eller gå en tur sammen med barna dine: og vær ordentlig tilstede med de den lille tiden dere er sammen hver dag. Ha kvalitetstid sammen med mannen din etter at barna er lagt. Lag en god middag sammen, ha en god samtale og ha masse sex (!). Vær sammen med gode venner og le masse. Omgi deg med de personene i livet ditt som gir deg energi. 

6. Si fine ting til deg selv

Vi er så flinke til å gi komplimenter til vennene våre, mens vi ofte glemmer å rose oss selv. Det vi sier til oss selv hver dag er også de tingene vi har fokus på og som vi tror på. Si til deg selv at du er god nok akkurat som du er, at du klarer alt du bestemmer deg for og at du gjennomfører alt du bestemmer deg for.

Da blir du helt ustoppelig.

Implementerer du disse tingene i livet ditt kan jeg garantere at du får mye mer energi og overskudd til å være mer enn bare mamma. 

Synes du det er vanskelig å komme i gang meg planlegging av kostholdet eller er du usikker på hva du skal spise for å få den energien og kroppen du lengter etter?

For å komme i gang på en superenkel måte kan du laste ned ukesplanleggeren min helt gratis. Der finner du ALT du trenger for at første uken i det nye året blir en ordentlig kick start HER

Jeg har laget en komplett ukesmeny på superherlige og næringsrike frokoster, lunsjer, middager og kveldsmater slik at du får mer energi i hverdagen, en strammere kropp og masse utstråling. Jeg har også lagt ved en handleliste for hele uken til slik at du slipper å planlegge selv. Mitt tips er at du handler før nyttårsaften slik at du har alt klart for 1. januar når du vil komme i gang på ordentlig. 

Last ned ukesplanleggeren gratis her.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.