Supergode og sunne gulrotkakekuler

oppskrifter Dec 23, 2019

Da tar vi veldig snart juleferie.

Jeg vet at mange av oss har ulike følelser for jul, og at julen ikke er like god for alle. Uansett hvordan du har det så håper jeg du får fine dager med god mat og øyeblikk som gir deg glede. 

Hos oss blir det en litt annerledes jul.

Mannen min må jobbe, og jeg er alene med barna og familien min. Det blir en fin feiring, men som vi kommer til å savne mannen min. Samtidig kjenner jeg på en skikkelig takknemlighet over at jeg har en mann som jeg virkelig savner når han ikke er sammen med oss. Det er ingen selvfølge...

Uansett gleder vi oss til julekos. 

I dag vil jeg dele oppskrift på verdens beste gulrotkakekuler. De er så utrolig gode samtidig som de er bra for kroppen vår. Jeg anbefaler å lage opp en porsjon og servere sammen med de vanlige julekakene. Da får du også fylt opp med sunnere alternativer til julekosen.


Gulrotkakekuler:

Du trenger:

3 ss peanøttsmør
3 ss lønnesirup
Saften fra i båt mandarin eller liten båt appelsin (kan sløyfes)
1 ts vaniljepulver
1,5 dl finmalte mandler
1 liten ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefærpulver
1 liten finraspet gulrot (ca 1 dl)
1,5 dl valnøtter
1 dl usaltede peanøtter eller cashewnøtter
1 plate (100 g) mørk sjokolade

Bland alt sammen untatt sjokoladen i en foodprosessor og mal til en jevn blanding. Form til kuler og sett i fryseboks i ca 30 min.

Smelt mørk sjokolade og rull kulene i sjokoladen. Settes i kjøleskap og serveres kalde. 

 

Da ønsker jeg deg en superherlig jul.
Stor klem fra meg.

Og du:

Synes du det er vanskelig å komme i gang meg planlegging av kostholdet eller er du usikker på hva du skal spise for å få den energien og kroppen du lengter etter?

For å komme i gang på en superenkel måte kan du laste ned ukesplanleggeren min helt gratis. Der finner du ALT du trenger for at første uken i det nye året blir en ordentlig kick start HER

Jeg har laget en komplett ukesmeny på superherlige og næringsrike frokoster, lunsjer, middager og kveldsmater slik at du får mer energi i hverdagen, en strammere kropp og masse utstråling. Jeg har også lagt ved en handleliste for hele uken til slik at du slipper å planlegge selv. Mitt tips er at du handler før nyttårsaften slik at du har alt klart for 1. januar når du vil komme i gang på ordentlig. 

Last ned ukesplanleggeren gratis her.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.