Sykkeletappene over Senja, Andøya og Lofoten

norge på langs May 21, 2019

Dette er et innlegg repostet fra tidligere blogg.
Innlegget er opprinnelig skrevet 28. juli 2011, med noen redigeringer i dag.

Jeg har hatt noen skikkelig fine dager på tur!

Etter å ha fått god hjelp av snille mannen på Senja, og intersport kom jeg meg til Senjatrollet. Der fikk jeg lov til å sove i parkens fine gapahuk.

Da jeg syklet fra Senja ØSREGNET det og jeg var gjennomvåt på 30 min. Jeg måtte vente i 1,5 time på ferja fra Gryllefjord til Andenes, og ferja over tok hele 2 timer i store bølger. Brr… SÅ kaldt. Mannskapet ombord på ferja var helt fantastiske. Jeg fikk kaffe og godt selskap på turen over. Koste meg i bølgene (til tross for kulde) mens «alle» andre lå rundt på gulv og benker og kastet opp.

Da jeg kom over til Andenes på Andøya fristet det fint lite å sykle 100 km til.

Jeg trillet inn på en bensinstasjon for å få litt varme og mat, allerede etter 10 km. Det er jeg glad for- for der dukket tanten og onkelen til mannen min opp- helt uventet. SÅ godt å møte på kjente. 

Jeg ble invitert hjem til dem i Bø (på vestsiden av Andøya) hvor de lånte et hus- for en varm dusj, elgkarbonader, multer og en god seng. De tok baggasjen min, mens jeg syklet med lett sykkel de 50 km til huset med nytt pågangsmot og godt humør. Vest siden av Andøya er så flott!!! Veien der er nasjonal turveig og helt nydelig utsikt med hvite strender og spisse fjell.

Med et døgn med god oppvartning hos familie hadde jeg MASSE trøkk i beina, og dagen etter syklet jeg helt til Svolvær i Lofoten- hele 165 km!!!

Deilig å være blandt høye fjell, men likevel forholdsvis flatt føre.

På veien fra Andøya til Lofoten møtte jeg spanjolen igjen. Han hadde syklet sammen med en fra Brussel. Vi slo oss sammen alle tre og satte opp telt i Svolvær. Da jeg ble ferdig med å sette opp telt, la mannfolka la seg vegg-i-vegg med meg.

Gitt om jeg var en smule irritert da natten kom og begge snorket om kapp!!!

I går syklet jeg til Reine, helt sør i Lofoten.

HELT FANTASTISK!!!! Så fint med bittesmå øyer, med hvite hus, høye fjell og svaberg. Jeg satte opp teltet mitt helt ute ved havet og har sovet godt i natt. Her burde jeg tatt en ekstra hviledag, for dette viste seg å være hele turens fineste sted.

I dag tar jeg ferjen fra Moskenes til Bodø. Jeg har syklet til sammen 1.000 km og 1/3 av prosjektet «Norge på langs» er unnagjort. Livet som syklist er fantastisk. Mange fine folk å møte, masse flott å se, en god del hardt arbeid og MASSE kos.

Helgelandskysten neste. Gleder meg til «et nytt kapittel».

Tusen takk igjen for mange meldinger på blogg, facebook og SMS. Dere er så flotte. Føles godt med en heiagjeng. Jeg er glad i dere, kjære venner og familie

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.