Gode tips til telttur med små barn

friluftsliv Apr 18, 2019
 


Vi som familie er veldig glade i å være på tur sammen. 

Når vi er ute i naturen er vi frie fra huset som skulle vært vasket og ryddet, barna leker mye bedre sammen, vi er borte fra skjermer, vi voksne deltar mer i barnas lek og vi har generelt mye mer kvalitetstid sammen.


Vi liker veldig godt å sove i telt sammen. Vi gjør det ikke like ofte som vi skulle ønske, for det er så lett å tenke at det er for kaldt for barna (spesielt for ettåringen), at det er for mye pes å pakke seg ut, at det er for mye stæsj å bære med seg...

Ja, det krever litt planlegging, men så fort vi er kommet oss ut har vi det helt supert sammen og vi er alltid glade for at vi kom oss ut.

Vi har kommet til mange gode pakkerutiner som gjør det lettere for oss som familie å komme oss på telttur, og dette vil jeg dele med deg her. Kanskje du også går med en drøm om flere netter i naturen med barna?

Les innlegget her for ting du bør tenke på og se filmen over for hva du skal pakke med deg når du drar på telttur med små barn når det er kaldt ute. 


1. Bruk kvelden i forkant på å planlegge

Hvor skal dere på tur? Skal dere på langtur eller bare like bak huset? Det har mye å si for videre pakking. På kortere turer kan du ha med mer utstyr, men du må planlegge smart om du skal på lengre turer. 

Når det er kaldt ute pleier vi å gå korte turer slik at vi kan ha med masse varmt. Vi velger ofte steder der vi kan lesse på med baggasje på vognen eller vi kan gå ekstra turer til bilen for å hente baggasje vi ikke får med oss.

Tykke soveposer, saueskinn som barna kan sove på oppå liggeunderlagg, ekstra ullpledd, ekstra sett med ull etc. 

2. Skriv pakkeliste

Skriv ned alt du vil ha med deg før du går og pakker: da sparer du masse tid og du sikrer at du får med deg det du trenger, og ikke for mye stæsj. 

3. Pakk sekken og legg klar klær kvelden før

Når vi skal pakke telt, klær, mat og turutstyr når to barn løper rundt beina og vil ha oppmerksomhet så koker det fort i topplokket på både små og store. Derfor anbefaler jeg å gjøre alt klar når barna er lagt om kvelden slik at du får pakket i ro og fred. Du sparer tid, det blir mindre konflikter på vei ut og du tenker klarere og får med deg det du trenger.

4. La barna ta med seg 1-2 små leker og 1 lett bok

Barna elsker å pakke til telttur de også. Hos oss får de lov til å ta med seg 1-2 lette leker, kosedyr og en lett bok. Da har de leker som de kan leke med i teltet. Bøtte, spade og fiskestang er topp om dere vil campe ved sjøen. Duploleker er lette å ha med og gir mye glede.

Skal dere bære langt så er det ikke plass til like mye i sekken. Da er det topp å droppe lekene å bruke fantasien i naturen. Barna elsker å lage egne leker når vi er ute i naturen. Seljefløyter, pil og bue, bondegård med dyr av kongler og pinner og bondegård av steiner og greiener... Her er mulighetene mange og barna har helt garantert egne forslag. 

5. Planlegg hva dere skal spise. 

Lag klar porsjonspakker på forhånd.

Hos oss går vi ofte for pølser og lompe på bål: fordi det er populært og enkelt. Til kveldsmat er det lapper som vi steker på primus, og pannekakerøren har vi med oss ferdiglaget i en flaske. Til frokost går det i havregrøt. Da måler vi opp hvor mye vi trenger hjemme slik at det bare er å helle i kjelen sammen med vann og litt melk. Enda enklere er matpakke med skiver, pålegg og litt grønnsaker i en matboks.

Noen ganger flotter vi oss litt ekstra og bærer med oss tapas vi har laget hjemme, ferdiglaget taco i lefser i folie som vi varmer på bålet eller fiskepakker med grønnsaker som kan legges på bålet.  

6. Ta med noe som dere kan leke med sammen

Slakk line, hengekøye, frisbee, en liten ball... Eller bruk naturen! Let etter krabber, kreps, sjøstjerner. Lek gjemsel og tikken. Gå på jungelsafari og let etter løver og apekatter. 

... Det er GØY å ta del i barnas lek og vi får bevegd oss ekstra når vi henger oss på de aktive, små kroppene. 


Vil du se hvordan vi har det i teltet, og få praktiske tips til hva du kan ha med i sekken? Se videoen helt øverst.

God tur.  

PS1: Vil du trene i påskeferien? Klikk her for å laste ned superøkten som trener hele kroppen på under 10 min, helt gratis.

PS2: Hver uke deler jeg trenings- og kostholdstips helt gratis til deg som er travel småbarnsmamma. Klikk her for å få med deg de beste tipsene- sånn at du kan få inn gode treningsrutiner i hverdagen med en gang. 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.